home Volunteerism LAWATAN SUSULAN PAK LAH

LAWATAN SUSULAN PAK LAH

Lawatan susulan ke lokasi pak lah di bawah jambatan.

Hari ni kita menghantar sumbangan2 awam seperti toto, selimut, air bersih, pmbersih badan.. lilin dan sabagainya..Kita cuba sebaik mngkin menyempurnakan amanah orang ramai.. ziarah kali ini untuk finalize pembinaan rumah pak lah sebab lokasi asal yg di cadangkan di aras tanah milik saudaranya menurut pak lah menyukarkan beliau untuk mendapatkan barang2 keperluan selain daripada itu jauh dari orang ramai..

2Menurut pak lah lagi.. tempat sekarang adalah yang baik untuk beliau.. pak lah berharap sangat rumah kita nanti dapat di bina di kawasan berhampiran jambatan itu juga.. yang mana merupakn tanah rezab kerajaan … Kami tak pasti mungkin result sungai JPS ataupun jkr …

Sukarelawan thirdforce sedang cuba usahakan maklumat ini .. Tujuan beliau tidak mahu dibina rumah berdekatan dengan rumah anak saudaranya kerana tidak mahu menyusahkan anak saudaranya dan lokasinya terlalu jauh dari orang ramai..Kami dapat mengesan ada cerita di sebalik kata2 pak lah ini ..

Takpelah .. kita pasti bnyk iktibar di sebalik kesudahan cerita ini .. kita bergerak bersama dengan jkm dlm kes ini .. insyaAllah pasti kita dapat usahakan sesuatu ..

Subhanallah…
Alhamdulillah…
Allahuakbar…

Apa2pun alhamdulillahh …

Kita dipertemukan dengan penyumbang2 yang baik.. di pertemukan dengan ansnaf yang baik2.. dan sukarelawan yang baik2 dalam kerja2 amal d bawah satu gelombang iaitu The 3rd Force..Teruskan bersama2 dalam gelombang mengajak semua orang menjadi orang baik2 ini.

Saya Safuan,
Bawah jambatan
Kg sungai durian
Selising.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *