home Columns BAGAI ADA SATU TENAGA LUAR BIASA

BAGAI ADA SATU TENAGA LUAR BIASA

Alhamdulillah baru saja selesai Corporate Training Program bersama Malaysian Institute of Management (MIM) di Glenmarie. Esok flight ke Sri Lanka untuk bersama NGO di sana Serendip Foundation bagi menjalinkan kerjasama dlm kerja-kerja kemanusiaan serta membina jaringan melalui pelancaran Thirdforce Sri Lanka.

Tak pernah tefikir dan merancang dan berkehendakkan hidup jadi macam ni. Tapi macam tak boleh undur dah. Terlalu besar tanggungjawab yang Allah berikan untuk dilakukan kepada negara ini.

Petang ini bersama Pengerusi Malaysian Association of the Blind (MAB) Dr. Hadi Abdullah, saya berbincang bagaimana Thirdforce boleh menjalinkan kerjasama dan perkongsian pintar (SMART PARTNERSHIP) bersama MAB dalam membantu mereka yg buta di pedalaman dan seluruh Malaysia.

Entahlah … tak tahu kenapa saya lakukan semua ini. Setiap hari bila bangun tidur terasa seperti ada satu energy yang push untuk terus melangkah … seperti terdengar suara memanggil dan memberitahu … ada ramai yg perlu di bantu di luar sana.

Nak bantu? Sayapun tak terbantu … Entahlah … berjalan sikit pun dah berdarah kaki ini … melecet …

Tapi seperti satu miracles … ada satu energy luar biasa …
Un explained …

I think just continue jelah …
Mungkin adalah yg Allah tetapkan untuk saya di depan hari nanti.

Buat masa ini my focus is just to expand the wave
Iaitu gelombang mengajak orang ramai kita semua jadi orang baik2.

Actually, we dont really need more and more money …
More and more weapons
More and more tall buildings
More and more this and that …

We just need more and more GOOD PEOPLE!

Jika ini takdir dan destinasi saya
Bantulah saya untuk lead

Salam Sayang dari saya,
Tak tahulah kenapa sebak pulak petang-petang  ni 🙁

Ikhlas,
RAJA SHAMRI RAJA HUSIN
Holiday Inn Glenmarie
Shah Alam.
13 Januari 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *