24 feb 2017, Kg.Gong Garu Gaal, Pasir Puteh Kelantan.
Itulah ungkapan pertama yg diluahkan oleh moksu bila mana pegawai jkm bertanya dan mengajak moksu dan anaknya tinggal di rumah orang tua kebajikan masyarakat.
Kes mengenai moksu dilaporkan oleh penduduk kg kepada jkm.
Hari ini,para sukarelawan

Thirdforce bersama Jkm dan orang kampung hadir bergotong-royong membersihkan rumah moksu.
Fatimah binti Awang Kecik (Moksu) yg kini berusia 70 tahun. Tinggal bersama anaknya yang hidup dalam serba kekurangan.
Penglihatan moksu kini sangat terbatas dan sukar utk bergerak. Makan dan minum mereka pula bergantung kepada Aida iaitu jiran moksu yg dihantar setiap pagi.
Kehidupan mereka sangat tidak terurus. Pernahkah kita terfikir, bagaimanalah mereka menjalani kehidupan seharian, disaat kita semua sibuk mengejar dunia. Masih adakah yg perihatin terhadap insan seperti moksu?
Anggaplah moksu ini sebahagian daripada keluarga kita. Bantulah mereka yg memerlukan walau hanya dengan sekeping doa.
#WearetheThirdforce
#Togetherwearestronger
Ahmad Affifuddin
Sukarelawan THIRDFORCE