home Columns ADAKAH ALLAH SEDANG MEMPERSIAPKAN DIRI INI….

ADAKAH ALLAH SEDANG MEMPERSIAPKAN DIRI INI….

Salah sebuah masjid di bandar Serb yang baru 2 tahun dapat di bina semula setelah musnah dalam perang Bosnia … Mendengar azan berkemundang di corong spraker di tengah-tengah bandar yang majoriti orthodoks Serbia menjadikan bulu roma meremang.

Dahi di sujud melepaskan rasa syukur atas nikmat Allah kepada diri dan cuba menghayati rahsia Allah di sebalik
permusafiran ini mengapa Allah pilih diri ini dan tunjukkan keindahan bumi ciptaannya, tunjukkan tentang pengorbanan umat islam bosnia, tunjukkan tentang kehebatan tamadun othmaniah di Balkan, tunjukkan bagaimana perjuangan islam yg di kelilingi musuh dengan pelbagai tekanan dan penganiayaan, tunjukkan bagaimana Allah berikan kekuatan dan kemenangan bagi mereka yg berbuat baik, sabar dsbg …

Adakah Allah sedang mempersiapkan diri ini untuk satu amanah dan tanggungjawab besar memimpin umat dan negara satu hari nanti? Entahlah … ku serahkan segala urusan itu padamu Ya Allah kerana diri ini sangat tidak sempurna.

Sekadar ingin mengajak semua orang jadi orang baik-baik.

Ikuti instagram #1footforwardtravel untuk gambar-gambar terkini musafir kami di bumi Balkan.

Wallahualamm …

Ferhat Pasa Mosque
Banja Luka
Republic Srbska

#1footforwardtravel
#jomjadiorangbaikbaik
#menkmahawangsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The people from Rich Mille informed me that fake richard mille this bezel is actually corrosion-proof, exceptionally inflexible and also very resistant to impacts.