home Columns MEREKA BERKORBAN DENGAN CARA MASING-MASING:KITA JUGA BOLEH

MEREKA BERKORBAN DENGAN CARA MASING-MASING:KITA JUGA BOLEH

Menunggu flight nak ke KL di airport Kota Bharu tiba-tiba didatangi sahabat saya Latfy dan anak-anaknya. Aikkkk !! Bukan esok ada training High Impact Photography dan Photo Journaslism kat Pusat Latihan Thirdforce kan?

“yuppp … sekarang balik KL hantar wife and kids. Malam nanti datang kelantan lagi last flight. Tidur rumah mak di Pengkalan Chepa pagi esok mintak mana-mana sukarelawan yang free datang ambik bawa ke trainig center …” …

Itulah jawapan sahabat saya Latfy …

Blurrr kejap …

That is sacrifices i guesss … Itulah yang beliau selalu berikan kepada gerakan kemanusiaan ini. Beliau tak pernah menolak bila skill dan ilmu beliau diperlukan apatah lagi untuk kerja2 kemanusiaan ini …

And there is no money discussion ever exist between us.
All for the sake of Allah …

Subhanallah …

Tapi tak ramai orang yang sanggup infaq free tenaga, kepakaran, masa cuti sebagaimana sahabat saya Latfy ni. Kebanyakannya nak mengepow. Bunyi je thirdforce … wahhh ni NGO popular ni … Raja Shamri punya ni.

Tiba2 je letak quotation melambung-lambung. Sepatutnya berebut-rebutlah nak jadi sebahagian dari keluarga besar orang baik-baik ini …berebut-rebut nak infaq apa yang ada kerana ianya jelas untuk saham akhirat masing-masing jugak.

Mungkin segelintir orang kita telah tenggelam dalam sistem kapitalist, opportunist dan materialistik melampau.

Tak bagus sangat untuk pembinaan tamadun bangsa.

Takpelah …Jangan lupa high impact photography dan photo journalism esok pagi sampai petang ya …

Terutama kepada yg tak pernah attend. Kepada yg pernah attendpun boleh join utk sharpen up skills.

Kita merakamkan berbanyak terima kasih kepada TF Latfy yg pagi ni bawak kids dan family balik ke KL dan datang balik malam nanti ke kelantan utk kendalikan program esok bersama kita.

This is a big sacrifices from an experts in the industry.

Kursus tu pun percuma dan disediakan jugak refreshment dan penginapan bagi yg jauh.

Semoga kita termasuk dalam golongan mereka yg cintakan ilmu.

Kalau abe Latfy boleh berkorban mcm tu sekali maka insyaAllah kita juga boleh …

Hubungi hariri 017-8678767 utk confirm kehadiran sebab tempat terhad. Bilik training muat 33 orang sahaja.

Wallahu’alam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *