home Construction, Newsletters JOM KITA AMBIL SAHAM AKHIRAT KITA MASING-MASING DENGAN MEMBINA SEMULA JEMBATAN KAMPUNG HALO

JOM KITA AMBIL SAHAM AKHIRAT KITA MASING-MASING DENGAN MEMBINA SEMULA JEMBATAN KAMPUNG HALO

JOM KITA AMBIL SAHAM AKHIRAT KITA MASING-MASING DENGAN MEMBINA SEMULA JEMBATAN KAMPUNG HALO

SEMPORNA 28 Januari 2018 | Sejak dua minggu lalu jembatan ini telah musnah. Maka sejak itulah kanak-kanak, warga tua dan kaum ibu sangat sukar untuk kedaratan. Jembatan itu merupakan nadi penduduk kampung Halo, Semporna. Penduduk terpaksa menunggu air surut untuk ke daratan bagi membeli keperluan harian mereka.

Team sukarelawan PERKALAS@3rd Force Sabah telah melihat di depan mata tentang kesusahan penduduk di Kampung ini. Anggaran kos jika baik pulih menggunakan kayu bakau sehingga siap berkisar dalam RM1000. Semua akan ditukang sendiri oleh sukarelawan dibantu penduduk kampung untuk menjimatkan kos. Setakat ini RM415 telah terkumpul.

Namun jika memikirkan jangka panjang dan keselesaan penduduk kita perlu membina jembatan yang lebih kukuh dan boleh tahan lama. Namun kos pasti akan meningkat.

keadaan jambatan ini Sejak dua minggu lalu jembatan ini telah musnah. apalah yang difikirkan oleh kanak-kanak Kampung Halo, Semporna ini…. Yang pasti kerana robohnya jembatan Kampung Halo, kebebasan kanak-kanak ini bermain di daratan pasti terganggu

Jom warga Semporna khas nya marilah bersama kami membantu penduduk Kampung Halo. Jika ramai-ramai orang Semporna terlibat pasti permasalahan ini cepat diatasi. Semoga selepas ini semakin ramai orang terbuka mata, terbuka hati dan minda untuk bersama berusaha menyelesaikan masalah penduduk Kampung Halo.

“Jika RM1 seorang sehari permasalahan ini pasti selesai” .

apalah yang difikirkan oleh kanak-kanak Kampung Halo, Semporna ini…. Yang pasti kerana robohnya jembatan Kampung Halo, kebebasan kanak-kanak ini bermain di daratan pasti terganggu…..Sabar ya dek pasti pertolongan Tuhan akan datang…Jangan “baccat dek”

Abangraja ketika menerima bingkisan tentang kampung halo ini teras menggerakkan bantuan bersama sahabat thirdforce di semenanjung, labuan dan sabah. Ada yg keluarkan ASB, ada yang jual barang kemas dan ada yg mengeluarkan simpanan masing-masing.

Semuanya pastinya kerana kasih sayang abangraja dan sahabat-sahabat di untuk kami di sini. Kita bersatu hati mengumpul saham akhirat tanpa banyak protokol dan birokrasi. Itu yang abangraja selalu pesan.

Terima kasih abangraja atas bantuan yang sudah cukup untuk kami thirdforce sabah mulakan gotong royong secepat mungkin.

Sebarang update aktiviti PERKALAS@TF SABAH boleh ke page rasmi kami https://www.facebook.com/perkalas791/

atau anda juga boleh follow

https://www.facebook.com/rajashamri/

JOM JADI ORANG BAIK-BAIK !!!!

“KEBAHAGIAAN UNTUK SEMUA”

KAHAR HUSENG
PERKALAS@TF SABAH
01119560583

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The people from Rich Mille informed me that fake richard mille this bezel is actually corrosion-proof, exceptionally inflexible and also very resistant to impacts.