home Construction UPDATE TERKINI BANTUAN BAIKI RUMAH IBU TUNGGAL ANAK 7 MANGSA BANJIR 2014

UPDATE TERKINI BANTUAN BAIKI RUMAH IBU TUNGGAL ANAK 7 MANGSA BANJIR 2014

UPDATE TERKINI BANTUAN BAIKI RUMAH IBU TUNGGAL ANAK 7 MANGSA BANJIR 2014 YANG MASIH TINGGAL DALAM RUMAH KOTAK

25 Feb 18 | Ahad | Kuala Krai- selesai melawat Pakcik Pa dan Makcik Sabariah, sukarelawan thirdforce telah berkunjung kerumah Kak Rahimah untuk melihat perkembangan terkini bantuan baikpulih rumah beliau.

Alhamdulillah hari ini masuk ninggu kedua dan tukang rumah telah menyiapkan pelantaian di bahagian ruang tamu dan bilik air. Insya Allah minggu ini akan dipasang bumbung atau Zink kerana barang-barang telah ditempah.

Petang tadi kak Rahimah tiada dirumah kerana bekerja, yang tinggal hanyalah 2 orang anak beliau manakala yang lain belum pulang dari sekolah.

Adik Adam mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua penyumbang yang sama-sama membantu keluarga beliau. Adik ini tidak sabar untuk duduk rumah baru ini bila siap nanti. Katanya beliau tak penah ada tempat yang selesa untuk mengaji dan solat serta buat kerja sekolah. Merka juga sebelum ni tidur berhimpit himpit di ruang yang sempit.

Ayuh kita bantu merealisasikan impian adik Adam dan keluarga ini kerana mereka amat memerlukan sokongan daripada kita semua. PM ke inbox facebook page ini utk detail bagaimana boleh sama2 membantu.

Doakan ya …

Jom jadi orang baik-baik

#RajaShamri2022 #jomjadiorangbaikbaik #wearethe3rdForce#togetherwearestronger #politikletaktepi #projekbantuankakrahimah

Laporan bersama Ramadan/Zulkifie
Sukarelawan thirdforce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *