home Medical HARAPAN ANAK TAHFIZ

HARAPAN ANAK TAHFIZ

21 ogos 2018 | Selising – beberapa hari lepas kita telah postkan mengenai Adik Faiz yang merupakan salah seorang mangsa kemalangan 7 Ramadan 2 tahun lepas di Telekong, Kuala Krai. Alhamdulillah, pelbagai pihak yang tampil ingin memberi sumbangan kepada adik ini. Antaranya daripada Kg Salor, Pasir Mas dan ramai lagi. Kita mengucapkan jutaan terima kasih.

Oleh itu, hari ini 2 oramg sukarelawan Thirdforce telah menyampaikan sumbangan kepada Adik Faiz seperti barang-barang perubatan, Pampers, kain pelekat dan sebagainya.

Insya Allah kita sedang usahakan bantuan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) untuk adik Faiz yang merupakan pesakit kronik.

Kita dimaklumkan oleh ayahnya bahawa setiap 2 minggu akan ada fisio yang hadir ke rumah untuk merawat. Fisio menyatakan adik Faiz mempunyai harapan untuk pulih dan berjalan kembali.

Jom kita sama sama doakan agar Allah menyembuhkannya kembali dan memberi semangat kepada Adik Faiz agar dia boleh kembali sihat.

Terima kasih kepada semua keluarga besar Thirdforce kerana menyokong gerak kerja kemanusiaan ini. Tiada apa yang dapat saya ungkapkan selain berdoa agar kita semua dapat berjiran di syurga firdaus dengan Izin Allah.

Terima kasih dan jom jadi orang baik-baik.

Laporan oleh Ramadan dan Hisyam
Sukarelawan Thirdforce
Pasir Puteh
21/8/2018

#jomjadiorangbaikbaik #the3rdforce #togetherwearestronger#RajaShamri2022 #AdikFaizSelising

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *